Çorapçı Han’ı, Paşabey Mahallesi Sirer Caddesi’nde, Yeni Cami’nin doğusundadır. Mimari özelliklerine göre Geç Osmanlı Dönemi’nde, 19. yüzyıl sonunda inşa edildiği düşünülmektedir. İki katlı, açık avlulu han 29 odalıdır. Temeli kesme taş, üzeri ahşap karkas arası kerpiç dolgu malzemelidir. Batı cephesinin üst katı testere biçiminde yedi çıkmalıdır. Her çıkmanın iki yüzünde de dikdörtgen çerçeveli, demir şebekeli ahşap pencereler yer almaktadır.
150 yıllık geçmişiyle bir dönem Sivas’ta ticaret ve konaklama merkezi olan tarihi hanın giriş katı tüccarların mallarını alıp sattığı ticarethane, üst katı ise İpek Yolu tüccarlarının ve dışarıdan gelenlerin konakladıkları mekân olarak kullanılmıştır. 1950-1970 yılları arasında İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Hazretleri’nin dergâhı olan hana, İslami ilimler öğretilirken gelen müritlere ve misafirlere çorba ikram edildiği için “Çorbacı Hanı” da denilmiştir. Bir rivayete göre, daha sonraki dönemde hanın önünde çorap ticareti ile uğraşan esnafın bulunmasından dolayı “Çorapçı Hanı” denildiği de söylenmektedir.
Yapı 1990’da han olarak kullanılırken tescillenmiştir. 2010 yılında kamulaştırılmış, 2011’de yapılan restorasyon sırasında bina tamamen yıkılmıştır. Aslına uygun olarak tekrar inşa edilmiş ve 2012’de “İhramcızade Kültür ve Sanat Merkezi” olarak açılmıştır.